Goed om te weten

Was de snijplank af met warm water en een beetje (liefst ph-neutraal zoals Neutral) afwasmiddel. Wrijf droog na het wassen. 

LIJNS marmer maatwerk bladen worden met de hand bewerkt en afgewerkt. Het is een echt ambacht en dat betekent dat ieder blad uniek is en dat er daardoor ook kleine maatverschillen kunnen zijn.

Bij gebruik als snijplank zullen er krasjes in het marmer komen, niet anders dan bij houten- of plastic snijplanken. Krasjes zijn oppervlakkig en daarbij is marmer zeer hygiënisch omdat deze goed te reinigen is. Wilt u absoluut geen krassen op het marmer, gebruik deze dan ook niet als snijplank.

Messen slijten niet meer dan anders bij normaal gebruik. Maak je gebruik van zeer exclusieve messen raadpleeg dan de handleiding van de messen.

Marmer kan niet tegen vetten en zuren, dus ook niet tegen zuurhoudend eten en drinken zoals citroensap, appelsap, rode wijn of zwarte koffie. Wees hier dan ook voorzichtig mee. Let ook op sterk gekleurd voedsel zoals rode bieten of in vloeibare pure vorm van kleurstoffen.

Bij het ontstaan van vlekken in het gebruik is LIJNS niet verantwoordelijk. Het is mogelijk het marmer voor te behandelen tegen vlekken hiervoor is er van HG de HG Top Protector beschikbaar. Deze kunt u vinden bij uw lokale drogisterij en/of bouwwinkel of online bij HG. Of bekijk dit product.

De kleur- en structuurverschillen in marmer behoren tot de natuurlijke kenmerken en kunnen geen aanleiding geven tot het retourneren van het product. Het marmer kan luchtpockets (‘kleine witte vlekjes’) of onregelmatigheden bevatten, ook zwemen plekken van bruin of geel kunnen in het blad aanwezig zijn. Dit is zoals de steen is. Door de fabriek in Italië worden kleine pockets die aanwezig kunnen zijn voorzien van een kitmiddel deze zijn soms minimaal te zien.

De foto’s op de site geven een goed beeld, maar zijn geen garantie van een exacte kopie. Wij kunnen dan ook geen producten retour nemen als je niet tevreden bent over de kleur of patroon van je product.